Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujana 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ivan Zlatousti

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Uzvišenje Sv. Križa

Utorak:              Žalosna Gospa

Sijeda:               Sv. Kornelije i Ciprijan

Četvrtak:            Sv. Rane Sv. Franje

Petak:                Sv. Josip Kupertinski

Subota:              Sv. Januarije

Nedjelja:            25. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaki dan u 18,30, osim u srijedu kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovoto; u ponedjeljak 17,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u srijedu i subotu od 9,00 – 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Uzvišenje Sv. Križa: Sutra u ponedjeljak je blagdan Uzvišenja Sv. Križa, sv. Misa je na večer u 18,30. Premda nije zapovijedani blagdan, dođimo na Sv. Misu i poklonimo se Križu Isusovom.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje naše ograde. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

 1. Uredba o pridržavanju epidemioloških mjera: Zbog sve većeg broja zaraženih COVID-om 19 u našem gradu Stožer civilne zaštite donio je ove mjere koje su stupile na snagu od od 31. kolovoza 2020.

– na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba

na privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba

na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a    sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom

na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije priredbe, Mise,   obredi, izložbe i druga društvena i javna okupljanja) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.  Ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Molim vas da se pridržavate ovih odredbi i ne stvarate probleme ni meni ni sebi. Ovo je nepoznat i još dovoljno neistražen virus i zato treba biti oprezan i držati se propisanih mjera. Na neke virus uopće ne djeluje, a drugi se razbole i vrlo brzo  umru. Zato budimo oprezni i odgovorni jedni za druge.

 

 1. Početak školske godien: Počela je nova školska godina. Molim vjeroučiteljice da organiziraju Sv. Ispovijed za početak školske godine do 27. rujna. Kada ustalite raspored sati u školi, ja ću se prilagoditi vašem rasporedu i čekati vas za Sv. Ispovijed kao i svake godine do sada. Katehetsku nedjelju i zaziv Duha Svetoga, i za prvi razred blagoslov školskih torbi predvidio sam za posljednju nedjelju 27. rujna. Pozivam svu djecu da nedjeljom dolazite na Sv. Misu. Posebno potičem Vas roditelje i Vas bake i djedove šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. Bez Sv. Mise nema kršćanskog života. Svaki koji tvrdi i za sebe kaže da je vjernik, a nedjeljom ne dolazi na Sv. Misu laže i sebi i Bogu.

 

 1. Prvopričesničke haljinice: Molim sve roditelje prvopričesnika kao i same prvopričesnike da vrate haljinice koje su posudili za Prvu Pričest.

 

 1. Bolnički kapelan: Dušobrižničku službu u bolnici preuzeli su Franjevci iz našeg brodskog samostana. Bolnički kapelan je fra Venancije Mihaljević. Kada ste u bolnici zovite svećenika za primanje Svetih Sakramenata. Neka netko od vaših napiše ime i prezime bolesnika, odjel i broj sobe i cedulju ostavi u  bolničkoj kapelici u predvorju na stoliću ima košarica i tamo se odlažu cedulje. Svećenik svaki dan obilazi bolesnike od 14,30. Nemojte dozvoliti da Vam netko od najbližih ode na drugi svijet bez Svetih Sakramenata. Imate na oglasnoj ploči plakat sa svim uputama i možete detaljno sve pročitati ili si zapisati.

 

 1. Đakonsko ređenje: U nedjelju 11. listopada pod sv. Misom u 10,30, u katedrali u Đakovu, za đakona će biti zaređen naš župljanin Bruno Dilkić. Tkogod može neka pođe na ovo ređenje. Bruni čestitamo i preporučam ga u vaše molitve.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         14. 9. 18,30 + Zora Vlahović

 

Utorak                15. 9. 18,30 + Mara i Luka Garić

 

Srijeda                16. 9.   7,30 + Bosiljka i Marko Popić

 

Četvrtak              17. 9. 18,30 + Robert Vidović i obitelj

 

Petak                  18. 9. 18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Subota                19. 9. 18,30 + Jelica i Filip Crnogorac

 

Nedjelja              20. 9.   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Marija, Petar i Jela Aračić

                                     18,30 + Kata Čeović