Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. kolovoza 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Gospa od Suza

Utorak:              Sv. Egidije

Sijeda:               Sv. Kalista

Četvrtak:            Sv. Grgur Veliki, papa

Petak:                Sv. Rozalija

Subota:              Sv. Majka Terezija iz Kalkute

Nedjelja:            23. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaki dan u 18,30, osim u srijedu kada je u juto u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovoto; u ponedjeljak 17,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u subotu od 9,00 – 10,00. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Gospa od Suza: Sutra u Pleternici je proslava Gospe od Suza. Sv. Mise su prije podne u 10,00 i poslije podne u 19,00. Ove godine neće biti organiziranog prijevoza, nego tko želi ići neka si sam osigura prijevoz.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Povjerenici su prošli sve ulice dva puta kako sam najavio u pismu. Nake su ulice sudjelovale skoro 100% a neke su vrlo loše. Zahvaljujem svima koji ste sudjelovali u ovoj akciji i svojim darom pridonijeli izgranji ograde oko naše crkve. Nedostaje nam još malo manje od 24.000,00. Tko još može doprinijeti bit ću mu od srca zahvlan. Nadam se da ćemo prikupiti i ovaj dio koji nedostaje. Ovo je naše zajedničko djelo i svima Vama koji ste sudjelovali u ovog akciji Gospodin stostruko vratio svojim blagoslovom.

     Na oglasnoj ploči imate darovatelje po ulicama pa možete pogledati.         

 

 1. Uredba o pridržavanju epidemioloških mjera: Zbog sve većeg broja zaraženih COVID-om 19 u našem gradu Stožer civilne zaštite donio je ove mjere koje stupaju na snagu od suta, tj. od 31, kolovoza 2020.

       – na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba

       – na privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba

       – na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a    sućut ožalošćenima se ne                 smije izražavati bliskim kontaktom

       – na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije priredbe, Mise,   obredi, izložbe i druga društvena i             javna okupljanja) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.  Ako se održavaju u                             zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

        Molim vas da se pridržavate ovih odredbi i ne stvarate probleme ni meni ni sebi. Ovo je nepoznat i još dovoljno              neistražen virus i zato treba biti oprezan i držati se propisanih mjera. Na neke virus uopće ne djeluje, a drugi se              razbole i vrlo brzo  umru. Zato budimo oprezni i odgovorni jedni za druge.

 

 1. Prvopričesničke haljinice: Molim sve roditelje prvopričesnika kao i same prvopričesnike da vrate haljinice koje su posudili za Prvu Pričest. Do sada je haljinu vratilo svega 6 prvopričesnika.

 

 1. Klanjanje: Ovaj tjedan je prvi četvrtak u mjesecu. Nakon Sv. Mise je Euharistijsko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Dođimo i u molitvi i tišini izrazimo svoju vjeru i odanost Isusu prisutnom u Euharistiji.

 

 1. Velika devetnica „Devet prvih Petaka“: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu rujnu. Započinjemo veliku devetnicu „Devet prvih Petaka“ u čast Presvetom Srcu Isusovom. Svaki vjernik trebao bi barem jednom u životu obaviti ovu devetnicu. Svaki prvi petak u mjesecu ispovjediti se, pričestiti i obaviti pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Isus je obećao preko Sv. Marije Margarete Alaquce da tko god obavi ovu devetnicu neće umrijeti bez Božje milosti to jest dok se ne pomiri s Bogom. Zato ostavite svoje poslove i koji niste obavili do sada ovu veliku devetnicu započmite ovaj mjesec.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak         31. 8. 18,30 + Janja Brešić i obitelj

 

Utorak                  1. 9. 18,30 + Marko i Ljiljana Dunđer

 

Srijeda                  2. 9.   7,30    Za duše u Čistilištu

 

Četvrtak                3. 9. 18,30 + Đuro Jovanović

 

Petak                    4. 9. 18,30 + Šimo Vrdoljak

 

Subota                  5. 9. 18,30 + Mato, Mara, Ivica i Pero Alerić

 

Nedjelja                6. 9.   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Ivan Štimac

                                     18,30 + Anto Kaurinović