Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

DUHOVI – Pohod Bl. Dj. Marije Elizabeti

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Drugi Dan Duhova – Marija Majka Crkve

Utorak:              Sv. Marcelin i Petar

Sijeda:               Sv. Karlo Lwanga i drugovi mučenici

Četvrtak:            Sv. Kvirin Sisački

Petak:                Sv. Bonifacije

Subota:              Sv. Norbert

Nedjelja:            PRESVETO TROJSTVO

 

 1. Mise: Sv. Misa je radnim danom svaki dan u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Briga jednih za druge: Kod slavljenja Sv. Mise molim vas da se držite uputa koje je propisao stožer za civilnu zaštitu, posebno se držite razmaka. Članovi iste obitelji mogu sjediti zajedno i ne moraju držati razmak. Pri ulazu u crkvu obavezno dezinficirajte ruke. U ovo vrijeme dok još traje vrijeme zaraze preporuča se primanje Sv. Pričesti na ruku.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi po redovitom rasporedu. Ponedjeljkom od 17,00 – 18,00. Utorak, srijeda, četrvrtak i petak prije podne od 8,30 – 10,00 i poslije od 16,00 – 18,00. Subota od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prvi četvrtak – Klanjanje: Ovaj tjedan je prvi četvrtak. Nakon Sv. Mise Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu

 

 1. Prvi Petak: Ovaj tjedan je Prvi petak u mjesecu. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon Sv. Mise. Prilka za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise. Završavamo veliku devetnicu prvih petaka za ovu godinu. Novu devetnicu započet ćemo u rujnu.

 

 1. Sveta Krizma: Podjela sakramenta Krizme u našoj župi biti će u subotu 20. lipnja u 17,00. Svi krizmanici obvezni su doći nedjeljom na večernju Sv. Misu i iza Sv. Mise na pripravu. Molim bez izostanaka jer ostalonam je vrlo malo vremena za pripravu. Prije Krizme biti će susret krizmanika sa krizamteljem i provjera znanja. Stoga pozivam vas krizamnike da dobro proučite priručnik koji ste dobili da se ne sramotite pred krizateljem. Formulare koje ste dobili za Krizmu treba predati najkasnije u nedjelju zajedno sa potvradam o kumovima. Iznimno ove godine zbog zdravstvenih okolnosti krizmanik ne mora imati kuma, nego mu to može biti roditelj ili brat i sestra.

 

 1. Prva Sv. Pričest: Prva Sv. Pričest u našoj župi je u nedjelju 28. lipnja u 9,30. Ta Sv. Misa je samo za prvopričesnike, njihove roditelje i rodbinu, i molim sve ostale župljane da ne dolazite na tu Sv. Misu. Za sve ostale župljane Sv. Mise će biti u 8,00 u 11,30 i večernja u 18,30. Priprava i vjeronauk za prvopričesnike počinje u utorak 2. lipnja. Vjeronauk je utorak, srijeda, četvrtak i petak za 3.C u 14,30, za 3.D u 15,30.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Krenulo je prikupljanje sredstava za ogradu. Neki povjerenici su već prošli svoje ulice a neki će proći ovih dana. Hvala svima onima koji su se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. Kada prođe ova prva faza izvjestit ću vas detaljno o svemu. Samo ću napomenuti da je bilo vrlo grubih i neugodih susreta, premda sam zamolio da povjerenika lijepo primite.

 

 1. Drugi Dan Duhova – Marija Majka Crkve: Sutra je Drugi Dan Duhova ujedno slavimo Mariju Majku Crkve. Sv. Mise su u jutro u 8,00 i na večer u 18,30.

 

 1. Kvatre: Ovaj tjedan su u srijedu, petak i subotu ljetne “Kvatre” koje su posvećene molitvi za posvećenje ljudskoga rada. Te dane preporuča se držati nemrs.

 

 1. Hodočašće Milosrdnom Isusu na Ovčaru: Voditelj svstišta Milosrdnog Isusa na Ovčari vlč. Miro Tomas obavještava da će zahvalno hodačašće na Ovčari u svetištu Milosrdnog Isusa biti u nedjelju 21. lipnja s početkom u 17,00 sati.

 

 1. Pismo Nadbiskupa Đure Hranića: Naš Nadbiskup mons. Đuro Hranić uputio je pismo o liturgijskim slavljima u našoj nadbiskupiji. Posebno o slavlju nedjeljnih Sv. Misa, te o Sv. Krizmi i Prvoj Sv. Pričesti. Cijelo pismo možete pročitani na internetskim stranicama naše nadbiskupije. Ja ću vam pročitati samo neke dijelove da vas potaknu na razmišljanje i djelovanje.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak       1. 6.   8,00 + Angelina Tekić i VjekoslavA Vrzić

                                       18,30 + Mara i Barica Hećimović

 

Utorak                2. 6. 18,30 + Nikola Kemenc

 

Srijeda              3. 6. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Četvrtak            4. 6. 18,30 + iz obitelji Jozić

 

Petak                5. 6. 18,30 + Marijan, Ilija i Anica Pudić

 

Subota              6. 6. 18,30 + Ivan i Jela Pudić

 

Nedjelja            7. 6.   8,00    Za sve župljane

                                 10,30 + Jelica i Mijo Šimić

                                 18,30 + Luka, Vikica i Davorin Popić