Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. USKRSNA NEDJELJA – MARIJA POMOĆNICA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Grgur VII, papa

Utorak:              Sv. Filip Neri

Sijeda:               Sv. Augustin Canerburyjski

Četvrtak:            Sv. Vilim

Petak:                Sv. Euzebije i Polion

Subota:              Sv. Ivana Arška

Nedjelja:            DUHOVI – Pohod Bl. Dj. Marije Elizabeti

 

 1. Mise: Sv. Misa je radnim danom svaki dan u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Briga jednih za druge: Kod slavljenja Sv. Mise molim vas da se držite uputa koje je propisao stožer za civilnu zaštitu, posebno se držite razmaka. Članovi iste obitelji mogu sjediti zajedno i ne moraju držati razmak. Pri ulazu u crkvu obavezno dezinficirajte ruke. U ovo vrijeme dok još traje vrijeme zaraze preporuča se primanje Sv. Pričesti na ruku.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi po redovitom rasporedu. Ponedjeljkom od 17,00 – 18,00. Utorak, srijeda, četrvrtak i petak prije podne od 8,30 – 10,00 i poslije od 16,00 – 18,00. Subota od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Svibanjska pobožnost: Svaku večer prije Sv. Mise je “Svibanjska pobožnost” u čast Majci Božjoj. U 18,00 je Sv. Krunica i pjevane litanije s pripadajućim molitvama, a zatim je Sv. Misa. Dođimo barem koju večer kroz ovaj mjesec i molimo zagovor naše Nebeske Majke Marije. Svaki od nas sigurno ima zašto moliti i zahvaliti Majci Božjoj. Zato odvojimo malo vremena za molitvu i za svoju dušu, a nemojmo se brinuti samo za ovo materijalno.

 

 1. Devetnica Duhu Svetom: Jučer smo započeli Devetnicu Duhu Svetom. Svaku večer nakon Svibanjske pobožnosti molimo ovu Devetnicu.

 

 1. Marija Pomoćnica: Danas je blagdan Marije Pomoćnice. Svečana Sv. Misa je na večer u 18,30. Ako bude lijepo vrijeme Sv. Misa će biti na vanjskom oltaru. Nakon Sv. Mise odat ćemo počat našoj Nebeskoj Mjaci Mariji Pomoćnici procesijom noseći njezin kip i zapaljene svijeće te pjevajući Gospine litanije. Zato si ponesite svijeću da ju možete upaliti kod ove pobožnosti. Na Sv. Misi nije ograničen broj sudionika, stoga dođimo u što većem broju i molimo Marijin zagovor, posebno da nas očuva od ove zarazne bolesti korona virusa.

 

 1. Sveta Krizma: Podjela sakramenta Krizme u našoj župi biti će u subotu 20. lipnja u 17,00. Svi krizmanici obvezni su doći nedjeljom na večernju Sv. Misu i iza Sv. Mise na pripravu. Danas ću im podijeliti formulare koje morju ispuniti za Krizmu. Molim bez izostanaka jer ostalonam je vrlo malo vremena za pripravu. Prije Krizme biti će susret krizmanika sa krizamteljem i provjera znanja. Stoga pozivam vas krizamnike da dobro proučite priručnik koji ste dobili da se ne sramatite pred krizateljem.

 

 1. Prva Sv. Pričest: Prva Sv. Pričest u našoj župi je u nedjelju 28. lipnja u 9,30. Ta Sv. Misa je samo za prvopričesnike, njihove roditelje i rodbinu, i molim sve ostale župljane da ne dolazite na tu Sv. Misu. Za sve ostale župljane Sv. Mise će biti u 8,00 u 11,30 i večernja u 18,30. Priprava i vjeronauk za prvopričesnike počinje u utorak 2. lipnja. Vjeronauk je utorak, srijeda, četvrtak i petak za 3.C u 14,30, za 3.D u 15,30.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Nadam se da ste svi dobili moje pismo i da ste ga dobro proučili. Pozivam Vas na suradnju. Prvo, na duhovnu obnovu, kako sam naveo u pismu, a zatim molim Vašu pomoć za dovršetak ograde. U pismu sam Vam naveo sve dosadašnje troškove i koliko nam je još potrebno za dovršetak ograde. Povjerenici će krenuti u prikupljanje od 25. 5. do kraja svibnja. Molim Vas da ne stvarte neugodne situacije povjerenicima. Ako ne želite dati svoj dar jednostavno to pristojno saopćite povjereniku a ne mojte mu držati moralne propovijedni i napadati ga. Povjerenik ide u ime župe, i nadam se da neće biti nikakvih neugodnih susreta i situacija. Onima koji su ove godine do sada dali svoj dar povjernik neće doći. Svima u naprijed hvala na suradnji kako bismo završili ovo naše zajedničko djelo.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak       25. 5. 18,30 + Pejo, Mijo i Kata Grgić

 

Utorak              26. 5. 18,30 + Mato Majić

 

Srijeda              27. 5. 18,30 + iz obitelji Baćo

 

Četvrtak            28. 5. 18,30 + Petar i Terezija Rukavina

 

Petak                29. 5. 18,30 + iz obitelji Đaković

 

Subota              30. 5. 18,30 + Manda i Josip Galović

 

Nedjelja            31. 5.   8,00    Za sve župljane

                                   10,30 + Marko Ivanković

                                   18,30 + Ivan, Jerkan i Kata Kovačević