Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. USKRSNA NEDJELJA – Nedjelja Božanskog Milosrđa

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Marcijan

Utorak:              Sv. Anzelmo Kenterberijski

Sijeda:               Sv. Soter i Kajo

Četvrtak:            Sv. Juraj – Đuro

Petak:                Sv. Fidelis

Subota:              Sv. Marko evanđelist

Nedjelja:            3. USKRSNA NEDJELJA

 

 1. Odredbe o Sv. Misama: I dalje je na snazi zabrana slavljenja Sv. Misa s narodom. Vjernici čija je Sv. Misa neka se taj dan sjedine u molitvi sa svećenikom koji slavi Sv. Misu. Sv. Misu slavit ću svaki dan u 18,00.

 

 1. Prigoda za molitvu u crkvi: Naša župna crkva otvorena je za molitvu svaki dan od 9,00 – 10,00 sati i poslije podne od 17,00 – 18,00. U poslijepodnevnom vremenu uvijek je izložen Presveti Sakramenat pa dođimo i molimo pred Presvetim. U ovom vremenu zaraze i krize posebno molimo Božje milosrđe da nam se smiluje i otkloni od nas ovu pošast zaraze. Premda nema Sv. Mise dođimo i molimo u našoj crkvi.

 

 1. Briga jednih za druge: Posebno potičem da vodimo brigu jedni o drugima i pazimo jedni na druge. Kojima je određena samoizolacija, poštujmo to i nemojmo hodati okolo da ne zarazimo druge. Držimo se strogo uputa Stožera za civilnu zaštitu i vodimo brigu da jedni druge ne zarazimo.

 

 1. Župni ured: Župni ured zbog ovog posebnoga stanja koje je propisao krizmi stožer o kretanju u ovo vrijeme zaraze, i dalje neće raditi sa strankama u redovitom obliku. Za svoje potrebe i pitanja možete nazvati na telefon 035/ 490 948 ili se obratiti e-mailom sv.dominika.savia@gmail.com. To prvenstveno vrijedi za poziv teško bolesnim ili umirućim osobama, zatim za prijave sprovoda, te druge važne informacije. Njabolje je zvati od 8,00 – 9,00 i popodne od 16,00 do 17,00. Tada sam sigurno u uredu.

 

 1. Mise na TV-u: U ovo vrijeme informirajte se kada su Sv. Mise na televiziji pa ih možete pratiti i duhovno se sjediniti u molitvi sa cijelom Crkvom. Budimo molitelji, da nam ovi dani izolacije budu na osobnu izgradnju. Laudato TV prenosi svaki dan Sv. Misu u 18,00. Sjedinimo se u molitvi sa našim Nadbiskupom i svim ostalim vjernicima naše nadbislupije.

 

 1. Blagoslov polja: U subotu je Sv. Marko. Po starodrevnom običaju taj dan je blagoslov žita i polja. Kako je ove godine zabranjeno okupljanje većeg broja ljudi na jenom mjestu. Blagoslov ćemo obaviti u crkvi u nazočnosti pjevača i poslužitelja.

 

 1. Darovatelji: Darovatelji za ogradu od prošli puta su: Marijan Čeović, Slađana Anušić, Ivkica Anušić. Od srca svima hvala.

 

 1. Ublažavanje mjera: Stožer civilne zaštite najavljuje ublažavanje mjera izolacije. Zato pratite vijesti,i čim se dokine zabrana okupljanja vratit ćemo redovito slavljenje Sv. Misa s narodom. Nadamo se uskoro i novim odredbama naših biskupa.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak       20. 4. + Marta i Nikola Filipović

 

Utorak              21. 4. + Dragica, Ivo i Blanka Stjepić

 

Srijeda              22. 4. + Stjepan Ećimović

 

Četvrtak            23. 4. + Jure i Mara Nujić

 

Petak                24. 4. + Milica, Stipo i Petar Mišić

 

Subota              25. 4. + Kata Imrović i Kata Blajda

 

Nedjelja            26. 4.    Za župljane

                                      + iz obitelji Marić i Katavić

                                      + Matija Štefančić