Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

USKRS – VAZAM

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Uskrsni ponedjeljak – Drugi dan Uskrsa

Utorak:              Sv. Valerijan

Sijeda:               Sv. Teodor

Četvrtak:            Sv. Bernardica

Petak:                Sv. Rudolf

Subota:              Sv. Euzebije

Nedjelja:            2. USKRSNA NEDJELJA – Nedjelja Božjeg Milosrđa

 

 1. Odredbe o Sv. Misama: I dalje je na snazi zabrana slavljenja Sv. Misa s narodom. Vjernici čija je Sv. Misa neka se taj dan sjedine u molitvi sa svećenikom koji slavi Sv. Sv. Misu slavit ću svaki dan u 18,00.

 

 1. Prigoda za molitvu u crkvi: Naša župna crkva otvorena je za molitvu svaki dan od 10,00 – 11,00 sati i poslije podne od 17,00 – 18,00. U poslijepodnevnom vremenu biti će izložen Presveti Sakramenat pa dođimo i molimo pred Presvetim. U ovom vremenu zaraze i krize posebno molimo Božje milosrđe da nam se smiluje i otkloni od nas ovu pošast zaraze.

 

 1. Briga jednih za druge: Posebno potičem da vodimo brigu jedni o drugima i pazimo jedni na druge. Kojima je određena samoizolacija, poštujmo to i nemojmo hodati okolo da ne zarazimo druge. Držimo se strogo uputa Stožera za civilnu zaštitu i vodimo brigu da jedni druge ne zarazimo.

 

 1. Župni ured: Župni ured zbog ovog posebnoga stanja koje je propisao krizmi stožer o kretanju u ovo vrijeme zaraze, i dalje neće raditi sa strankama u redovitom obliku. Za svoje potrebe i pitanja možete nazvati na telefon 035/ 490 948 ili se obratiti e-mailom sv.dominika.savia@gmail.com. To prvenstveno vrijedi za poziv teško bolesnim ili umirućim osobama, zatim za prijave sprovoda, te druge važne informacije. Njabolje je zvati od 8,30 – 10,00 i popodne od 16,00 do 17,00. Tada sam sigurno u uredu.

 

 1. Mise na TV-u: U ovo vrijeme informirajte se kada su Sv. Mise na televiziji pa ih možete pratiti i duhovno se sjediniti u molitvi sa cijelom Crkvom. Budimo molitelji, da nam ovi dani izolacije budu na osobnu izgradnju. Laudato TV prenosi svaki dan Sv. Misu u 18,00. Sjedinimo se u molitvi sa našim Nadbiskupom i cijelom nadbislupijom.

 

 1. Devetnica Milosrdnom Isusu: Devetnica Milosrdnom Isusu započeli smo na Veliki Petak i traje do uskrsne subote. Svaki dan u 15,00 sati molimo Krunicu Božjem Milosrđu s pripadajućim molitvama. Koji ste prijašnjih godina obavljali ovu devetnicu, uključite se i ove godine.

 

 1. Drugi dan Uskrsa: Sutra je Uskrsni ponedjeljak – Drugi dan Uskrsa. Sv. Mise ću slaviti kao nedjeljom ali bez Vašeg prisustva. Crkva će biti otvorena od 9,00 – 12,00 i poslije podne od 17,30 – 18,30. Dođimo u ovo vrijeme i molimo pred Uskrslim Isusom da nas što prije riješi ove pošati zaraze i izolacije.

 

 1. Darovatelji: Darovatelji za ogradu od prošli puta su: Vukoje Miroslav, Čičak Marinko, N.N, Gavran Tihomir, Perković Branko, N.N, Aladrović Antun, Pranjić Tadija, Jovanović Marija. Od srca svima hvala.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak       13. 4. + iz obitelji Opačak

                                         + Anica i Jakov Topalovac

                                         + Josip Imrović i Josip Blajda

 

Utorak              14. 4. + Ivo Zeba i obitelj

 

Srijeda              15. 4. + Marija i Petar Pavić

 

Četvrtak            16. 4. + iz obitelji Kutlić

 

Petak                17. 4. + iz obitelji Rašić

 

Subota              18. 4.    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Nedjelja            19. 4.    Za župljane

                                  + Pejo, Ana i Ivan Marinić

                                  + Anto, Jela i Ivo Kaurinović