Žpni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – CVJETNICA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Irenej Srijemski

Utorak:              Sv. Ivan de la Salle

Sijeda:               Sv. Dionizije

Četvrtak:            VELIKI ČETVRTAK

Petak:                VELIKI PETAK

Subota:              VELIKA SUBOTA

Nedjelja:            USKRS – VAZAM  

 

 1. Odredbe o Sv. Misama: Prema odredbi Hrvatskih Biskupa Sv. Mise s narodom zabranjuju se do daljnjega. Svaki svećenik slavit će svaki san Sv. Misu bez naroda. Nakane Sv. Misa koje su vjernici uplatili biti će odslužene prema primljenim datumima ali bez prisutnih vjernika. Vjernici čija je Sv. Misa neka se taj dan sjedine u molitvi sa svećenikom koji slavi Sv. Sv. Misu slavit ću svaki dan u 18,00.

 

 1. Prigoda za molitvu u crkvi: Naša župna crkva otvorena je za molitvu svaki dan od 10,00 – 11,00 sati i poslije podne od 17,00 – 18,00. U poslijepodnevnom vremenu biti će izložen Presveti Sakramenat pa dođimo i molimo pred Presvetim. U ovom vremenu zaraze i krize posebno molimo Božje milosrđe da nam se smiluje i otkloni od nas ovu pošast zaraze.

 

 1. Briga jednih za druge: Posebno potičem da vodimo brigu jedni o drugima i pazimo jedni na druge. Držimo se strogo uputa Stožera za civilnu zaštitu i vodimo brigu da jedni druge ne zarazimo.

 

 1. Župni ured: Župni ured u nadolazećim danima blagdana, te posebnoga stanja koje je propisao krizmi stožer o kretanju u ovo vrijeme zaraze, i dalje neće raditi sa strankama u redovitom obliku. Za svoje potrebe i pitanja možete nazvati na telefon 035/ 490 948 ili se obratiti e-mailom sv.dominika.savia@gmail.com. To prvenstveno vrijedi za poziv teško bolesnim ili umirućim osobama, zatim za prijave sprovoda, te druge važne informacije. Njabolje je zvati od 8,30 – 10,00 i popodne od 16,00 do 17,00. Tada sam sigurno u uredu.

 

 1. Mise na TV-u: U ovo vrijeme informirajte se kada su Sv. Mise na Televiziji pa ih možete pratiti i duhovno se sjediniti u molitvi sa cijelom Crkvom. Budimo molitelji, da nam ovi sveti dani budu na spasenje. Slavonska TV prenosi obrede iz Đakovačke katedrale ovim redom: Cvjetica u 11,00 sati; Veliki Četvrtak u 9,00 i 18,00 sati; Veliki Petak u 18,00; Velika Subota u 20,30 sati; USKRS u 10,30. Sjedinimo se u molitvi sa našim Nadbiskupom i cijelom nadbislupijom.

 

 1. CVJETNICA: Danas na Cvjetnicu kako ne možemo svečano slaviti Sv. Misu, ja ću kod jutarnje Sv. Mise blagosloviti maslinove grančice pa ih možete pnijeti kućama kada dođete u crkvu na molitvu. Crkva će biti otvorena cielo prije podne do 12,00 i poslije podne od 17,00 do 18,00 sati.

 

 1. Blagoslov uskrsnih jela: Budući da je zabranjeno svako veće okupljanje nismo u mogućnosti blagoslivljati jelo kao do sada. Stoga da ne kršimo odredbe Kriznog stožera, ove godine jelo ćemo blagsolviti ovako. Tko želi može donijeti svoju košaru u crkveno dvorište i na vanjski oltar od 14,00 do 16,00 sati i tu ju ostaviti. Obavezno gore na košaru stavite ime i prezime i adresu, da se košare ne pomiješaju. Netko od suradnika biti će prisutan i primati košare i na njih paziti. Kada ostavite košaru otiđite kući. Kada se košare prikupe ja ću moliti molitve blagoslova i blagosloviti ono što ste donijeli. Od 16,15 do 17,00 možete doći po svoje košare i odnijeti ih kući. Tako ćemo blagosloviti jelo, a ne prekršiti odredbe o okupljanju. Na usluzi biti će vam župni suradnici i slušajte njihove upute da sve protekne u miru i redu.

 

 1. VELIKI ČETVRTAK: Obrede Velikog Četvrtka – Mise Večere Gospodnje obavit ću samo sa pjevačima u 17,00. Za sve vjernike crkva će biti otvorena za osobnu molitvu prije podne od 9,00 d0 12,00 sati poslije podne od 18,00 do 20,00.

 

 1. VELIKI PETAK: Obrede Velikog Peka – Spomen Kristove muke i smrti obabit ću samo s pjevačima u 15,00. Započet ćemo s devetnicom Mislosrdnom Isusu a nastaviti s Obredima Muke Gospodnje. Svi ostali vjernici mogu se doći pokloniti Križu Gospodinovom i pomoliti pred Božjim grobom od 16,30 do 20,00 sati. Napominjem da se pred Križem samo poklaknite a da se Križ ne ljubi.

 

 1. VELIKA SUBOTA: Za sve vjernike crkva će biti otvorena prije podne od 9,00 do 12,00 i poslije podne od 14,00 do 17,00. Kroz to vrijeme dođimo pomoliti se pred Božjim grobom i zazvati Gospodina za pomoć u ovim teškim vremenima. Uvijek pazmo da nas ne bude u crkvi više od 10 osoba. Vazmeno bdijenje zbog posebnih prilika u kojima živimo i odredbi civilnih i crkvenih vlasti, obavit ćemo skromnije nego prijašnjih godina. Obrede ću obaviti samo sa pjevačima s početkom u 17,00 sati, a vi se duhovno pridružite našoj molitvi.

 

 1. Devetnica Milosrdnom Isusu: Devetnica Milosrdnom Isusu počima na Veliki Petak i traje do uskrsne subote. Svaki dan u 15,00 sati biti će Krunica Bojem Milosrđu s pripadajućim molitvama. Koji ste prijašnjih godina obavljali ovu devetnicu, uključite se i ove godine.

 

 1. USKRS – VAZAM: Ove godine nam je Uskrs posebno tužan jer ga proslavljamo bez Sv. Misa s narodom. Ja ću služiti redovite Sv. Mise kao i svake nedjelje ali samo s pjevačima bez vašeg prisustva. Vas molim da se u vrijeme Sv. Misa u 8,00, 10,30 i 18,30 sjedinite samnom u molitvi i budite barem duhom prisutni kada ne možete i fizički. Pokažimo da smo jedna župna zajednica okupljena oko Isusa Uskrslog u čije ime župnik moli i prikazuje Sv. Sv. Misa u 8,00 prikazat ću za sve vas i vaše nakane. Dođimo izvan Sv. Misa i osobno se pomolimo pred Uskrslim Gospodinom i molimo Njegovo Milosrđe. Crkva će biti otvorena od 9,00 – 12,00 i poslije podne od 17,30 – 18,30.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         6. 4. + Drago Katavić

 

Utorak                7. 4. + Marijan Katavić

 

Srijeda                8. 4. + Ivan Štimac

 

Četvrtak              9. 4.    Na nakanu

 

Petak                10. 4.     Obrdi Muke Gospodnje – nema Sv. Mise

 

Subota              11. 4. +  Na nakanu

 

Nedjelja            12. 4.    Za župljane

                                    + Stjepan Jurić

                                    + Josip Svrakačić