ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujna 2019.

Župni oglasi

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Kalista

Utorak:              Sv. Grgur Veliki, papa

Sijeda:               Sv. Rozalija

Četvrtak:            Sv. Majka Terezija iz Kalute

Petak:                Sv. Zakarija

Subota:              Sv. Marko Križevčanin

Nedjelja:            23. NEDJELJA KROZ GODINU – Mala Gospa

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan Sv. Misa je svaki dan na večer u 18,30, osim u subotu kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: župna u 8,00; podnevna u 10,30, i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured idući tjedan radi: svaki dan poslije podne od 16,30 – 18,00, i u subotu od 8,30 – 9,30. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe.

 

 1. Planirani radovi na crkvi i podizanje ograde: Ove jeseni planiramo neke radove na crkvi i podizanje ograde oko cijelog crkvenog prostora. Kada dobijemo od Nadbiskupskog ordinarijata odgovor o svemu ću vas detaljno izvijestiti. Sredstva za radove prikupit ćemo na tri načina. Jedan dio dat će nadbiskupija, drugi dio nadam se donaciji od grada i županije, a treći dio trebamo prikupiti sami župljani. Stoga Vas molim kad god možete odvojiti nešto za ove radove donesite u župni ured. U naprijed svima koji budete sudjelovali od srca hvala.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: U nedjelju je „osmi“ u rujnu, hodočasnički dan u svetištu Gospe Brze Pomoći u Maloj crkvi. Ujedno je blagdan Rođenja Bl. Dj. Marije – Mala Gospa. Sv. Mise u svetištu su u 6,30; 8,30; 10,30 i poslije podne u 17,00 i 19,00. Sv. Misu u 10,30 predvodi nadbiskup mons. Đuro Hranić.

 

 1. Hodočašće u Mariju Bistricu: Hodočašće cijele naše Nadbiskupije biti će u subotu 28. rujna u Mariju Bistricu. Nakon Sv. Mise i programa u Mariji Bistrici posjetit će se Ivanec rodno mjesto biskupa Ćirila Kosa i na župnoj crkvi postaviti spomen ploča. Prijavljuje se u župnom uredu do 19. rujna. Cijena puta je 120 kuna. Polazak je u ujutro u 5,30 ispred crkve. Pođimo rado na ovo hodočašće i pridružimo ce ostalim vjernicima naše nadbiskupije u zajedničkoj molitvi Majci Mariji.

 

 1. Nova školska godina: Idući ponedjeljak počinje nova školska godina. Potičem sve vas roditelje i starije da šaljete djecu na nedjeljnu Sv. Misu. Nedjeljna Sv. Misa je temelj Kršćanske vjere. Kršćanstvo bez Sv. Mise je običan folklor ili nekakva religija, ali sigurno nije živa vjera i život s Kristom. Živa vjera i osobni odnos s Isusom Kristom doživljava se jedino u Sv. Misi. Zato ni jedan pravi vjernik neće dozvoliti da mu nedjelja prođe bez Sv. Mise. Sva djeca od 1. do 8. raz. dobit će knjižice za vođenje evidencije dolaska na Sv. Misu.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1.  9.  ponedjeljak         18,30    Za duše u Čistilištu

 

 1.  9.  utorak                  18,30 + Ljubica i Mijo Pešorda

 

 1.   9.  srijeda                18,30 + Šimo i Jela Vrdoljak

 

 1.  9. četvrtak                18,30 + Anto Kaurinović

 

 1. 9. petak                     18,30 + Ilija i Ivka Blažević i obitelj

 

 1. 9. subota                   7,30 + Ljubica Šimić

 

 1. 9. nedjelja                 8,00   Za župljane

                                      10,30 + Vera Jovičić

                                      18,30 + Šimo Jerković i obitelj