Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. kolovoza 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Klara Asiška

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ivana Franciska Chantal

Utorak:              Sv. Poncijan i Hipolit

Sijeda:               Sv. Maksimilijan Kolbe

Četvrtak:            UZNESENJE BL. DJ. MARIJE – VELIKA GOSPA

Petak:                Sv. Rok

Subota:              Sv. Hijacint

Nedjelja:            20. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Jelena Križarica

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan Sv. Misa je; svaki dan u jutro u 7,30, osim u subotu kada nema Svete Mise. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: župna u 8,00; podnevna u 10,30, i večernje u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured idući tjedan radi: svaki dan samo prije podne od 8,00 – 9,00; U subotu ne radi. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim roditelje krizmanika i prvopričesnika koji to do sada nisu učinili da podmire svoje obaveze prema župi.

 

 1. Planirani radovi na crkvi i podizanje ograde: Ovog ljeta i jeseni planiram neke radove na crkvi i podizanje ograde oko cijelog crkvenog prostora. Kada dobijem od Nadbiskupskog ordinarijata odgovor o svemu ću vas detaljno izvijestiti. Sredstva za radove prikupit ćemo na tri načina. Jedan dio dat će nadbiskupija, drugi dio nadam se donaciji od grada i županije, a treći dio trebamo prikupiti sami župljani. Stoga Vas molim kad god možete odvojiti nešto za ove radove donesite u župni ured. U naprijed svima koji budete sudjelovali od srca hvala.

 

 1. Hodočašće Gospi u Vinogorje: U župi Uznesenjna Bl. Dj. Marije u Vinogorju u tijeku su „Velikogospojinski dani“ Svaku večer hodočasti jedna župa našega grada. Sutra u ponedjeljak hodočasti naša župa. Sve Vas pozivam na ovo naše hodočašće. Koji želite ići pješice krenite ispred crkve svi zajedno u 17,45. U 18,30 počet ćemo moliti Krunicu a u 19,00 je Sv. Misa. Budimo dionici ovoga hodočašća. Na samu Veliku Gospu glavna Sv. Misa u Vinogorju je u 10,30.

 

 1. Velika Gospa: U četvrtak je svetkovina Uznesenja Bl. Dj. Marije – Velika Gospa. To je zapovijedana svetkovina. Kod nas u župi Sv. Mise su u jutro u 8,00 i večernja u 18,30. Podsjećam da je u starodrevnom svetištu Gospe Kloštarske u Slavonskom Kobašu u predvečerje velike Gospe svečana Sv. Misa u 19,00 koju predvodi požeški biskup, a na samu svetkovinu Velike Gospe Sv. Misa je u 11,00 sati.

 

 1. Sv. Rok: U petak je Sv. Rok drugi zaštitnik župe u Brodskom Varošu. Svečana blagdanska Sv. Misa je u 18,30.

 

 1. Godišnji odmor: Od 16. 8. do 23. 8. biti ću odsutan iz župe. Radnim danom neće biti Sv. Mise a nedjeljom su Sv. Mise redovito u 8,00; u 10,30 i u 18,30. Za sprovode će me zamijeniti vlč. Andrija. Sprovod trebate prijaviti kod nas u župnom uredu. Neki su pitali za krštenje u nedjelju 25. kolovoza. Mogu doći ovaj tjedan u župni ured i dogovoriti krštenje.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1.  8.  ponedjeljak        7,30 + Mara i Anto Pranjić

 

 1. 8. utorak                  7,30 + Mandica i Đuro Knežević

 

 1. 8.  srijeda                7,30 + Luka Mandić

 

 1.  8.  četvrtak              8,00    Za župljane

                                     18,30 + JosipA i Blago Spajić

 

 1.  8.  petak                  7,30   Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

 1.     8.  subota                 Nema Sv. Mise

 

 1.     8.  nedjelja             8,00    Za sve župljane

                                       10,30 + Ljubica Knežević i Igor Glas

                                       18,30 + Ivan Milković