Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2019.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – CVJETNICA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Kresencije

Utorak:              Sv. Josip Benedikt Labre

Sijeda:               Sv. Rudolf

Četvrtak:            VELIKI ČETVRTAK

Petak:                VELIKI PETAK

Subota:              VELIKA SUBOTA

Nedjelja:            U S K R S – V A Z A M   

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan Sv. Misa u ponedjeljak, utorak i srijedu je na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured idući tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 17,30; utorak i srijeda prije podne od 8,30 do 10,30 i poslije podne od 16,00 do 17,30; u četvrtak petak i subotu ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim sve koji to do sada nisu učinili da podmire svoje obaveze prema župi barem do kraja Korizme.

 

 1. Župna Kateheza – vjeronauk: Ovaj tjedan i idući tjedan nema župnog vjeronauka. Pozivam djecu i mlade na obrede Velikog Tjedna u četvrtak, petak i subotu.

 

 1. Priprava za Krizmanike: Krizmanici umjesto priprave trebaju barem jedan dan Velikog tjedna doći na obrede Muke, smrti i uskrsnuća Isusova. Krizmanici imaju u petak i subotu 26. i 27. 4. provjeru znanja – ispit. Na ispit su obvezni doći krizmanik i jedan roditelj. Na oglasnoj ploči je raspored ispita kako ste se prijavili. Oni koji se nisu prijavili za ispit još se mogu prijaviti kod mene u sakristiji.

 

 1. Križni put: Križni put je još u srijedu u 18,00 i na Veliki petak u 9,00.

 

 1. Uskrsna Ispovijed: Tko se nije stigao ispovjediti, može doći u ponedjeljak, utorak i srijedu od 17,30 do Sv. Mise.

 

 1. Košara dobrote: Ovdje pokraj ambona je „Košara dobrote“ gdje skupljamo hranu i kućne potrebštine za potrebite u našoj župi. Prikupljamo do velike srijede. Molim suradnike u župnom Caritasu da dođu na Veliku srijedu nakon večernje Sv. Mise i naprave pakete. Oni koji su raznosili pomoć neka dođu na Veliki četvrtak poslije 15,00 ili na Veliki petak nakon Križnog puta i odnesu pakete potrebnima.

 

 1. Biskupsko ređenje u Đakovu: Na Uskrsni ponedjeljak 22. travnja u Đakovu će za pomoćnog biskupa piti zaređen mons. Ivan Ćurić. Ređenje je u 16,30. Polazak autobusa iz Broda je u 14,30. Cijena karte je 30 kn. Tko želi ići na ređenje može se prijaviti još sutra prije podne u Maloj crkvi u župnom uredu.

 

 1. Hodočašće u Poljsku: Hodočašće u Poljsku otkazujem jer se nije prijavio dovoljan broj hodočasnika.

 

 1. Proba pjevanja: Molim sve pjevače da dođu na probu sutra u ponedjeljak u 19,00.

 

 1. Veliki Četvrtak: Na Veliki Četvrtak počima „Sveto trodnevlje“. Misa Večere Gospodnje počima u 18,30. Pod Sv. Misom je „obred pranja nogu“, a nakon Sv. Mise prijenos Presvetog Sakramenta. Umjesto uobičajenog skupljanja milostinje, svoj dar ćemo osobno donijeti na oltar. Nakon obreda počima „Getzemanska ura“. Crkva će biti otvorena do 22,00 sata. Zadržimo se u osobnoj molitvi s Gospodinom u Getzemanskom vrtu..

 

 1. Vekili Petak: Na Veliki Petak obredi Muke i Smrti Isusove počinju u 18,30. To je jedini dan u godini kada Crkva ne slavi Euharistiju. Nakon čitanja Muke Isusove slijed otkrivanje i klanjanje Križu. U središtu obreda toga dana je Križ Isusov. Iza klanjanja Križu slijedi Sveta Pričest. Nakon obreda otvara se „Božji grob“. Čuvari će čuvati Božji grob do ponoći i Veliku subotu od 6,00 ujutro do obreda Uskrsnuća Isusova na Veliku subotu. Stoga molim čuvare, da se upišu u raspored dolje kod Svete vode.

 

 1. Velika Subota: Na Veliku Subotu obredi Uskrsnuća Isusova – Vazmeno bdijenje počima u 20,00. Ponesite si svijeće i dobro ih zaštitite da ne kapaju po crkvi i klupama. Obredi počinju vani ispred crkve blagoslovom novog ognja, stoga ostanite vani, a nakon blagoslova i paljenja Uskrsne svijeće ući ćemo u crkvu. Na kraju obreda biti će „obred Uskrsnuća Isusova“ i uskrsna procesija. Nastojte doći u što većem broju i sudjelovati u ovim svetim obredima, jer to su najljepši obredi koje Crkva posjeduje i obavlja tijekom godine. Ostavite poslove i spremanje te budite dionik Isusove pobjede nad smrću i dionik njegova Uskrsnuća.

 

 1. Blagoslov jela: Blagoslov uskrsnih jela biti će na Veliku subotu u 17,00.

 

 1. Uskrs: U nedjelju je svetkovina Isusova Uskrsnuća – Vazam. Sv. Mise su redovito u 8,00, 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Devetnica Milosrdnom Isusu: Na Veliki Petak počima devetnica Milosrdnom Isusu. Svaki dan u 15,00 sati je krunica Božjem Milosrđu s pripadajućim molitvama.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1.   4.  ponedjeljak       18,30 + Ljuba i Marijan Tomić

 

 1. 4.  utorak               18,30 + Marija i Petar Pavić i obitelj

 

 1. 4.  srijeda               18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

 1.  4.  četvrtak            18,30     Na nakanu

 

 1.  4.  petak                 18,30     OBREDI MUKE ISUSOVE

 

 1. 4.  subota               20,00     OBREDI USKRSNUĆA ISUSOVA

 

 1.    4.  nedjelja               8,00    Za župljane

                                        10,30 + Ivo Zeba i obitelj

                                        18,30 + Josip Svrakačić