Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2018.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Franjo Ksaverski

Utorak:              Sv. Barbara

Sijeda:               Sv. Saba

Četvrtak:            Sv. Nikola

Petak:                Sv. Ambrozije

Subota:              Bezgrješno začeća Bl. Dj. Marije

Nedjelja:            2. NEDJELJA DOŠAŠĆA 

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan radnim danom Sv. Misa je svaki dan je zornica u jutro u 6,00. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 17,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak radi od 8,30 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; U subotu od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli uzdržavanje župe. Polako se približava kraj godine, pa molim sve koji to nisu do sada učinili da podmire svoje obaveze prema župi.

 

 1. Zornice: Od sutra počinju Sv. Mise „Zornice“. Zornica je svako jutro u 6,00 sati. Posebno pozivam djecu. Danas nakon Sv. Mise podijelit ćemo kartone gdje ćete lijepiti dnevne zadatke kroz cijelo Došašće. Tema ovog došašća je „Moja obitelj nasljeduje Sv. Obitelj. Svaki dan nakon Zornice uzet čete naljepnicu sa dnevnim zadatkom i nalijepiti na ovaj karton. Na karaju Došašća najrevnijima slijedi nagrada. Djeca nakon Zornice neka odu u dvoranu gdje ime je priređen čaj i okrjepa i tu neka čekaju početak nastave.

 

 1. Susret bračnih parova: U petak 7. 12. u župi u Brodskom vinogorju u 19,30 biti će susret bračnih parova našeg dekanata. Pozivam bračne parove da sudjelujete na ovom susretu.

 

 1. Bezgrješno začeće BDM: U subotu je svetkovina Bezgrješnog začeća Bl. Dj. Marije. Ujedno je „osmi u prosincu“ – hodočasnički dan kod Gospe Brze pomoći. Ovdje u župi Sv. Mise su: Zornica u jutro u 6,00 i druga Sv. Misa u 8,00. Taj dan naša župa hodočasti Gospi Brze pomoći. Naša Sv. Misa je u 18,30. Tko želi ići pješice – polazak je ispred crkve u 17,00. Vi iz Vinogradske i sporednih ulica možete se pridružiti uz put. Svi bi trebali biti u Maloj crkvi do 18,15 da na vrijeme počmemo Sv. Misu. Pridružimo se rado ovom hodočašću i budimo dionici ovog slavlja. Sigurno nam je svim potreban zagovor i pomoć naše Nebeske Majke Marije.

 

 1. Župna kateheza: Idući tjedan župnu katehezu – vjeronauk imaju: 2. raz. – utorak u 15,00; 3. raz. srijeda u 10,00; 4. raz. četvrtak u 16,00; 6. raz. srijeda u 15,00; 8. raz. utorak u 17,00. Pripravnici za Sv. Krizmu 1. i 2. raz. srednje škole nedjeljom nakon večernje Sv. Mise.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. razreda pa na više da se uključite u ministrantsku službu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Služiti kod oltara je isto što i služiti samom Isusu, jer on dolazi na oltar pod prilikama kruha i vina. Biti ministrant znači biti poslužitelj samog Gospodina.

 

 1. Pjevanje u župnom zboru: Pozivam sve koji imate barem malo sluha a najviše dobre volje da se pridružite jednom od naših zborova, bilo zboru koji pjeva u jutro na Sv. Misi u 8,00 ili dječjem zboru ili zboru mladih koji pjevaju na večernjoj Sv. Misi. Pomozite da naše Sv. Mise budu svečanije, jer pjevamo Bogu na slavu. Tko pjeva dvostruko moli napisao je Sv. Augustin.

 

 1. Ispovijed bolesnika: Božićna Ispovijed za starije i bolesne biti će: u crkvi – u ponedjeljak 10. prosinca, a po kućama 11. i 12. prosinca. Za ispovijed kod kuće molim sve koji se žele ispovjediti da se prijave bilo telefonom bilo preko nekoga u župnom uredu.

 

 1. Kalendari: Stigli su kalendari za 2019. godinu. Možete ih nabaviti u župnom uredu.

 

 1. „Košarica dobrote“: I ove godine ćemo kroz Došašće prikupljati darove za potrebite u našoj župi. Kod ambona postavit ćemo košaru gdje ćete moći ostavljati svoje darove. Od prikupljenih darova napravit ćemo pakete i podijeliti potrebnima kako bismo im uljepšali Božić. Budimo osjetljivi za potrebne. Podsjećam da je 3. nedjelja Došašća „Nedjelja Caritasa“. Svi prikupljeni darovi te nedjelje idu za Caritas.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 12. ponedjeljak        6,00 + iz obitelji Dujmić i Vidović; Matković i Kljajić

 

 1. 12. utorak                6,00 + Marija i Luka Jelčić

 

 1. 12.  srijeda               6,00 + Mara Jukičić i obitelj

 

 1. 12.  četvrtak             6,00 + Marijan, Anica, Jure i Ivan Kljajić

 

 1. 12.  petak                 6,00    Za duše u Čistilištu

 

 1. 12.  subota               6,00 + Angelina Tekić

                                       8,00 + Josip, Elizabeta i Zdenka Janković

 

 1. 12.  nedjelja               8,00    Za sve župljane

                                       10,30 + Petar Marić i obitelj

                                       18,30 + Ivo Ključević