Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. rujna 2018.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Rupert

Utorak:              Sv. Aurelija – Zlata

Sijeda:               Sv. Kuzma i Damjan

Četvrtak:            Sv. Vinko Paulski

Petak:                Sv. Vjenceslav

Subota:              Sv. Mihael, Gavrijel i Rafael, arkanđeli

Nedjelja:            26. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Jeronim

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30, osim u četvrtak i subotu kada je u jutro u 7,30 . U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito: ponedjeljak poslije podne od 16,00 – 18,00; Utorak, srijeda, četvrtak i petak radi od 8,30 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; U subotu od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli uzdržavanje župe.

 

 1. Prijava za Sv. Krizmu: U tijeku je prijava za Sv. Krizmu. Svi koji žele primiti Sakramenat Sv. Krizme dužni su proći pripravu od dvije godine. Stoga pozivam učenike prvog razreda srednje škole koji se žele krizmati, da dođu i upišu se. Učenici drugog razreda srednje škole koji su prošlu godinu redovito dolazili na pripravu krizmat će se u svibnju iduće godine. Koji nisu redovito dolazili mogu se ponovno priključiti prvoj godini i krizmat će se s njima. Svi pripravnici za Sv,. Krizmu obavezni su dolaziti svake nedjelje na večernju sv. Misu i nakon Sv. Mise na pripravu.

 

 1. Čitači: U svakoj župi vrlo važnu ulogu u liturgijskom slavlju imaju čitači. Kod nas u župi ima svega nekoliko čitača. Pozivam i vas ostale koji imate dobru volju da se uključite u ovu skupinu čitača. Prijaviti se može u župnom uredu.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. razreda pa na više da se uključite u ministrantsku službu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Služiti kod oltara je isto što i služiti samom Isusu, jer on dolazi na oltar pod prilikama kruha i vina. Biti ministrant znači biti poslužitelj samog Gospodina.

 

 1. Crkveno pjevanje: Za slavljenje Sv. Mise iznimno je važno liturgijsko pjevanje. Pozivam sve vas koji imate malo sluha ali još više dobre volje da se uključite u crkveno pjevanje. Zbor odraslih koji pjeva na Sv. Misi u 8,00 ima probu svake srijede u 19,00. Dječiji zbor koji pjeva na Sv. Misi u 10,30, ima probu subotom u 14,00, mladi koji pjevaju na večernjoj Sv. Misi imaju probu utorkom u 20,00 sati. Uključite se i nemojte samo stajati po strani i kritizirati, nego dajte svoj doprinos kako bi pjevanje bilo ljepše a Sv. Misa svečanija.

 

 1. Roditeljski sastanak: Roditeljski sastanak za roditelje 1. i 2. razreda srednje škole biti će u srijedu u 19,00, nakon večernje Sv. Mise.

 

 1. Hodočašće iu Đakovo: Hodočašće u Đakovo povodom obilježavanja 10 godina od uspostave Đakovačko-osječke Nadbiskupije i Slavonske metropolije je u četvrtak 11. listopada. Sv. Misu će predvoditi papin izaslanik iz Rima nadbiskup Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama iz Državnoga tajništva Svete Stolice. Nadbiskup poziva sve vjernike nadbiskupije da taj dan dođu u Đakovo na Sv. Misu u 17,30. Napose su pozvani vjeroučitelji i članovi župnih pastoralnih i župnih ekonomski vijeća. Polazak iz Broda je u 15,30 i cijena karte je 30 kn. Prijava je u svim župnim uredima.

 

 1. Inicijativa „40 dana za život“: Od 26. rujna do 4. studenog traje inicijativa „40 dana za život“. U ovu molitvenu inicijativu uključeno je 29 gradova u Hrvatskoj. Pridružimo se ovoj molitvi i obrani života. Za našu župu inicijativu vodi gospođa Vera Vidović i za sve informacije možete se obrati njoj.

 

 1. Godišnje Klečanje: U nedjelju u našoj župi je godišnje „Klečanje“ – Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Nakon Sv. Mise u 10,30 izložit ćemo Presveto i obavljati klanjanje do večernje Sv. Mise. U 18,00 sati je zajedničko klanjanje i svečani blagoslov.

 

 1. Darovatelji za popravak krova su: Ivica Lucić, Marko Lovrić, obitelj Logarušić, Jelica Jerković, Anto Vidović, Jela Duvnjak, Orka Ević, Ivanka Furjanić, Željko Marić, Marija Gelemanović.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 9. ponedjeljak        18,30 + Zdravko Zorić

 

 1. 9. utorak                18,30  + Zvonimir Pranjić

 

 1. 9.  srijeda               18,30 + Ljubo Jovanović

 

 1. 9.  četvrtak               7,30 + Iko Šimić i Zdravko Zorić

 

 1.   9.  petak                 18,30 + Petar, Anica i Marko Tomić

 

 1.   9.  subota                 7,30 + Jure Dankić

 

 1. 9.  nedjelja                  8,00    Za sve župljane

                                        10,30 + Jela Kaurinović

                                        18,30 + Marija Petar i Anto Štuc