Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujna 2018.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Rane Sv. Franje

Utorak:              Sv. Josip Kupertinski

Sijeda:               Sv. Januarije

Četvrtak:            Sv. Andrija Kim i drugovi mučenici

Petak:                Sv. Matej apostol i evanđelist

Subota:              Sv. Toma Vilanovski

Nedjelja:            25. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Idući tjedan radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30; večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito: ponedjeljak poslije podne od 16,00 – 18,00; Utorak, srijeda, četvrtak i petak radi od 8,30 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; U subotu ne radi. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su prošli tjedan dali lukno i pomogli uzdržavanje župe.

 

 1. Prijava za Sv. Krizmu: U tijeku je prijava za Sv. Krizmu. Svi koji žele primiti Sakramenat Sv. Krizme dužni su proći pripravu od dvije godine. Stoga pozivam učenike prvog razreda srednje škole koji se žele krizmati, da dođu i upišu se. Učenici drugog razreda srednje škole koji su prošlu godinu redovito dolazili na pripravu krizmat će se u svibnju iduće godine. Koji nisu redovito dolazili mogu se ponovno priključiti prvoj godini i krizmat će se s njima. Svi pripravnici za Sv,. Krizmu obavezni su dolaziti svake nedjelje na večernju sv. Misu i nakon Sv. Mise na pripravu.

 

 1. Čitači: U svakoj župi vrlo važnu ulogu u liturgijskom slavlju imaju čitači. Kod nas u župi ima svega nekoliko čitača. Pozivam i vas ostale koji imate dobru volju da se uključite u ovu skupinu čitača. Prijavite se u župnom uredu i dobit ćete sva daljnja uputstva.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. razreda pa na više da se uključite u ministrantsku službu. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Služiti kod oltara je isto što i služiti samom Isusu, jer on dolazi na oltar pod prilikama kruha i vina. Biti ministrant znači biti poslužitelj samog Gospodina.

 

 1. Crkveno pjevanje: Za slavljenje Sv. Mise iznimno je važno liturgijsko pjevanje. Kod nas je vrlo mali broj pjevača. Pozivam sve vas koji imate malo sluha ali još više dobre volje da se uključite u crkveno pjevanje. Zbor odraslih koji pjeva na Sv. Misi u 8,00 ima probu svake srijede u 19,00. Dječiji zbor koji pjeva na Sv. Misi u 10,30, ima probu subotom u 14,00, mladi koji pjevaju na večernjoj Sv. Misi imaju probu utorkom u 20,00 sati. Uključite se i nemojte samo stajati po strani i kritizirati, nego dajte svoj doprinos kako bi pjevanje bilo ljepše a Sv. Misa svečanija.

 

 1. Hodočašće u Međugorje: Na hodočašće u Međugorje krećemo u petak 21. 9. u 22,00 sata ispred crkve, a povratak je u nedjelju 23. 9. u večernjim satima. Još ima 4 mjesta, ako još netko želi ići neka se prijavi danas i sutra do podne.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U subotu je 22. u mjesecu, u našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. Krunica s Papom je u 18,00 prilika za Sv. Ispovijed. Sv. Misa je u 18,30 i nakon Sv. Mise Klanjanje.

 

 1. Hodočašće iu Đakovo: Kako Vam je već objavljeno, ove godine obilježava se 10 godina od uspostave Đakovačko-osječke Nadbiskupije i Slavonske metropolije u čijem je sastavu Đakovačko-osječka nadbiskupija, Požeška i Srijemska biskupija. Proslava za Srijemsku biskupiju bila je na Tekijama 5. kolovoza, za Požešku biskupiju u Pleternici 31. kolovoza, a završna proslava je u Đakovu 11. listopada. Sv. Misu će pedvoditi papin izaslanik iz Rima nadbiskup Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama iz Državnoga tajništva Svete Stolice. Nadbiskup poziva sve vjenike nadbiskupije da taj dan dođu u Đakovo na Sv. Misu u 17,30. Napose su pozvani vjeroučitelji i članovi župnih pastoralnih i župnih ekonomski vijeća. Polazak iz Broda je u 15,30 i cijena karte je 30 kn. Prijava je u svim župnim uredima.

 

 1. Inicijativa „40 dana za život“: Od 26. rujna do 4. studenog traje inicijativa „40 dana za život“. U ovu molitvenu inicijativu uključeno je 29 gradova u Hrvatskoj. Pridužimo se ovoj molitvi i obrani života. Za našu župu inicijativu vodi gospođa Vera Vidović i za sve informacije možete se obrati njoj.

 

 1. Darovatelji za popravak krova su: Zoran Jerković, Marija Saboci Jurčić, Jozo Mijić, Kata Kaurinović, Marijan Kaurinović, Obitelj Kutlić, Mara Gecan, Pavle Okopni, Jasna Okopni, Terezija Junačko, Ivana Katavić,

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 9. ponedjeljak        18,30 + Robert Vidović i obitelj Dujmić i Vidović

 

 1. 9. utorak                 18,30   Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

 1. 9.  srijeda               18,30 + Jozo i IvA Šimić i Zdravko Zorić

 

 1. 9.  četvrtak             18,30 + Pejo Miloš

 

 1.   9.  petak               18,30 + Ruža Jovanov i Zdravko Zorić

 

 1.   9.  subota               18,30 + Anica Šimić i Zdravko Zorić

 

 1. 9.  nedjelja                 8,00    Za sve župljane

                                      10,30 + Ivan, Marija, Mato i Kata Mandić

                                       18,30 + Ana Zirdum