Zavjetni dan u Župi sv. Dominika Savija

objavljeno u: Pastoral, Vijesti | 0

SLAVONSKI BROD (TU) – Zavjetni dan sv. Ivana Pavla II., koji se u Župi sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu slavi svakog 22. u mjesecu, počevši od 2011. kada je Papa proglašen blaženim, bio je nedjelju 22. listopada u znaku zahvale, kako za sve milosti dobivene po zagovoru Ivana Pavla II., tako i zahvala Gospodinu za darove plodova rada ruku čovječjih. Pod geslom „Ne bojte se! Otvorite vrata Kristu“, večernje euharistijsko slavlje predvodio je domaći župnik Josip Matanović.

Oltar i Papina zavjetna slika bili su te nedjelje posebno lijepo urešeni cvijećem i ostalim plodovima rada ruku domaćih župljana. I prinosni darovi koje su na oltar donosili vjernici odjeveni u narodne nošnje, od onih starijih do najmlađih, bili su bogati i lijepo urešeni.

U svojoj homiliji župnik Matanović vjernicima je približio život i djelovanje velikoga pape koji je iza svoga 27 godišnjeg pontifikata ostavio brojne susrete s vjernicima diljem svijeta, brojne napisane knjige, enciklike…, istaknuvši kako mu je hrvatski narod posebno zahvalan na njegova tri posjeta našoj domovini te na njegovu zauzimanju za naš narod u najtežim povijesnim danima. Slavlje je svojim pjevanjem uveličalo pedesetak članova HKUD-a Osijek 1862. iz Osijeka na čelu s voditeljem prof. Duškom Topićem, koji su za tu prigodu odjenuli svečanu narodnu nošnju.  B. Lukačević

 

Fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji ovdje.