Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. ožujka 2017.

ŽUPNI OGLASI

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena – Sv. Josip
 1. Sveci idućeg tjedna su: 

Ponedjeljak: Sv. Klaudija – Proslava Sv. Josipa

Utorak:        Sv. Kristijan – Vesna

Srijeda:         Sv. Oktavijan

Četvrtak:      Sv. Oton

Petak:           Sv. Katarina Švedska

Subota:        Navještenje Gospodinovo – Blagovijest

Nedjelja:      4 . KORIZMENA NEDJELJA – Sredoposna

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.
 1. Župni ured: Župni ured radi redovito u ponedjeljak 17,00 do 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 do 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00; subota od 8,30 do 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi
 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Molim i ostale da podmire svoje obveze prema župi, barem do Uskrsa.
 1. Župna kateheza: Župna kateheza – vjeronauk je redovito. Idući tjedan na redu su 1. raz. ponedjeljak u 16,00; 3. raz. srijeda u 15,00; 5. raz. utorak u 16,00; 7. raz ponedjeljak u 17,00. Druga godina srednje ima susret u nedjelju nakon večernje Sv. Mise. Roditelji, molim vas šaljite djecu redovito na vjeronauk, posebno prvopričesnike i krizmanike.
 1. Biblijsko bdijenje: „Biblijsko bdijenje“, to znači čitanje biblije od početka do kraja, započeli bismo s čitanjem u nedjelju tj. 26. ožujka nakon večernje Sv. Mise i završili bismo u petak 31. ožujka u poslijepodnevnim satima. Svatko čita po pola sata a onda nastavlja drugi. Ako skupimo dovoljan broj čitača započet ćemo s bdijenjem. Oni koji ne čitaju mogu doći slušati Božju Riječ. U donjem dijelu crkve je ploča sa točnom satnicom pa se možete upisati kada želite čitati. Uključite se svi od djece do starijih. To neka bude Vaša korizmena pokora i duhovna obnova. Umjesto kojekakvih odricanja, odrecimo se malo svoga slobodnog vremena i malo sna i posvetimo čitanju Božje riječi.
 1. Tjedan solidarnosti: Danas završavaju dani solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svojim darom pomozite djelovanje Crkve i opstanak našeg naroda u Bosni i Hercegovini. Svoj dar stavite u košaricu kod ambona.
 1. Košarica dobrote: Do Velike srijede i ove godine prikupljat ćemo namirnice za potrebne u našoj župi. Ovdje ispred oltara biti će košara u koju ćete moći staviti svoje darove. Također ćemo svakog petka kod Križnog puta skupljati milostinju koju ćemo namijeniti za siromašne u našoj župi.
 1. Blagdan Sv. Josipa: Za blagdan Sv. Josipa pripremali smo se devetnicom koja završava danas. Kako blagdan pada danas na Korizmenu nedjelju, slavlje blagdana prenosi se na ponedjeljak. Stoga sutra slavimo Sv. Josipa. Sv. Mise su u 9,00 i navečer u 18,30.
 1. Križni put: Kroz cijelu Korizmu svake srijede i petka prije Sv. Mise u 18,00 je Križni put. Srijedom molite mladi i djeca a petkom moli župnik sa svečanom asistencijom. Odvojite si vrijeme i nastojte sudjelovati u ovoj lijepoj pobožnosti Muke Isusove.
 1. Trinaest utoraka Sv. Antunu: Do blagdana Sv. Antuna Padovanskog, svakog utorka prije večernje Sv. Mise obavljamo pobožnost „13 utoraka u čast Sv. Antunu“. Uključite se u ovu pobožnost i molite moćni zagovor Sv. Antuna.
 1. Hodočašće Sv. Riti: Najavljujem hodočašće S. Riti u Cascia-u. Uz put pohodit ćemo i svetište milosrdne Ljubavi u Collavalenzi, rodni grad Sv. Benedikta i Sv. Skolastike Norciu, svetišta Sv. Klare i Sv. Franje u Assizu, grob Sv. Gabriela od Žalosne Gospe u Spoletu, i La Vernu mjesto gdje je Sv. Franjo primio rane. Hodočašće je u vrijeme državnih praznika u lipnju od 21. navečer do 25.lipnja. Cijenu ne znam točno ali neće biti više od 1800 kn. Može se platiti u tri rate. Prva rata kod upisa a druge dvije do polaska. Rok prijave je do 5. svibnja. Tko misli ići neka se prijavi što prije jer hodočašće je za cijeli dekanat i brzo se popunjava.
 1. Dan Sv. Ivana Pavla II: U srijedu je u našoj župi dan Sv. Ivana Pavla II. Umjesto Križnog puta u 18,00 biti će Krunica s papom. Sv. Misa je u 18,30. Prilika za sv. Ispovijed je od 17,30. Odvojimo vrijeme i molimo zagovor ovog našeg nebeskog zaštitnika.
 1. Blagovijest: U subotu je blagdan Navještenja Gospodinova – Blagovijest. Sv. Mise su u 9,00 i večernja u 18,30.
 1. Nakane Sv. Misa:
 1.   3.  ponedjeljak        9,00  Na nakanu

                                              18,30 + Josip Jerković i obitelj

 1. 3.  utorak                  18,30 + Josip Svrakačić
 1. 3. srijeda                  18,30 + Jozo Ključević
 1. 3. četvrtak                18,30 + Stjepan Žilić
 1. 3.  petak                    18,30 + Pejo, Anđa i Ana Ravlić
 1. 3.  subota                    9,00 + Blago i JosipA Spajić

                                              18,30 + Ivan Štević

 1. 3.  nedjelja                  8,00  Za župljane

                                                10,30 + iz obitelji Spajić i Mikulić

                                                18,30 + Ana Dolovčak

Krizma je 13. 5. u 10,30 – službeno potvrđeno od Krizmatelja.