Žpni oglasi

objavljeno u: Informacije | 0
 1. listopada 2016.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Anđeli Čuvari

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

 

          Ponedjeljak: Sv. Dionizije Areopagi

Utorak:        Sv. Franjo Asiški

Srijeda:         Sv. Faustina Kowalska

Četvrtak:      Sv. Bruno

Petak:           Sv. Bl. Dj. Marija Kraljica Krunice

Subota:        Sv. Šimun starac

Nedjelja:      28. NEDJELJA KOZ GODINU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan u 18,30, osim u ponedjeljak i subotu kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi redovito: Ponedjeljak od 17,00 – 18,00: utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 – 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00; u subotu od 8,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe.

 

 1. Čišćenje crkve: Hvala 3. grupi, idući tjedan na redu je 4. grupa. Molio bih i mlađe žene da se uključite u čišćenje crkve.

 

 1. Cvijeće: Mnogi od Vas imate oko kuće cvijeća. Molio bih da pekom navečer ili subotom u jutro donesete da se nakiti crkva kako ne bismo morali kupovati.

 

 1. Dječji zbor: Dječji zbor ima probu svake subote u 14,00. sati. Zbor vodi Jelena Pudić. Pozivam što više djece da se uključite u zbor. Sv. Augustin je zapisao „Tko pjeva dvostruko moli“. Pjevanje je vrlo važno u slavlju Sv. Mise. Zato neka vam ne bude teško pjevati u zboru, jer ne pjevate nama, nego pjevate Isusu. Zato rado u zbor

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. – 7. razreda koji žele biti ministranti da se prijave župniku. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi do svećenika u slavljenju Sv. Mise i sakramenata. Bez ministranata liturgija je manjkava, a svečana liturgija nije moguća. Zato, dječaci koji želite služiti Gospodinu, prijavite se. Priprava traje do blagdana v. Ivana Bosca 31. siječnja, kada ćete dobiti odijela i postati pravi ministranti.

 

 1. Devet „nedjelja milosrđa“: U ovoj jubilejskoj godini milosrđa želimo uistinu živjeti milost jubilejske godine. Zato ćemo kroz devet nedjelja, prije svetkovine Krista Kralja kada završava ova jubilarna godina milosrđa, svake nedjelje prije jutarnje i večernje Sv. Mise moliti posebne molitve i pobožnost Božjem Milosrđu. Želja mi je da se svake nedjelje okupe pojedine skupine vjernika i da zajedno molim za njih. U nedjelju na večernju Sv. Misu pozivam sve ovogodišnje prvopričesnike i njihove roditelje. Molit ćemo posebno za njih i s njima.

 

 

 1. Župna kateheza: Ovaj tjedan započinjemo župnu katehezu – vjeronauk. Župna kateheza se veoma razlikuje od školskog vjeronauka. Župna kateheza odgaja za život u vjeri, za župni život. Stoga je jako važno ići na župnu katehezu. Kateheza je svaki drugi tjedan, jedino prvopričesnici i krizmanici imaju svaki tjedan Onaj tjedan kada ste u školi prije podne poslije podne imate vjeronauk u župi. Ovaj tjedan na redu su 1. 3. 5. i 7. razred. Raspored je ovaj: 1. raz. ponedjeljak u 16,00; 3. raz. utorak u 15,00; 5. raz. četvrtak u 16,00; 7. raz. ponedjeljak u 17,00. Krizmanici 1. i 2. srednje škole nedjeljom iza večernje Sv. Mise.

 

 1. Krizmanici: Prema odlukama 2. Biskupijske sinode, priprava za sakramenat Krizme traje dvije godine. Zato pozivam učenike 1. razreda srednje škole koji se žele krizmati da se upišu na pripravu. Upis je cijeli ovaj tjedan u vrijeme radnog vremena župnog ureda. Tko se ne upiše smatram da ne želi započeti pripravu. Roditelji pozivam vas da povedete računa o pripravi za Krizmu da ne bi na kraju bilo problema. Još jedan je uvjet za primanje Krizme a to je pohađanje školskog vjeronauka. Tko je upisao etiku ne može se krizmati. Očekujem vas ovaj tjedan na upisu.

 

 1. Zahvalna nedjelja: Iduće nedjelje u našoj župi slavimo „Zahvalnu nedjelju“ za plodove zemlje. Tko ima u vrtu povrća i voća, molim da donesete kako bismo okitili crkvu. Molim i žene da dođete u subotu prije podne od 9,00 i pomognete nakititi crkvu. Poslije podne ne možemo jer su svatovi. Koji imate narodnu nošnju obucite se da možete prinositi darove u prikaznoj procesiji.

 

 1. Sveti Franjo: U utorak je Sv. Franjo Asiški. U velikoj crkvi u ponedjeljak u 18,00 je „Obred preminuća“ Sv. Franje, a u 18,30 je Sv. Misa. U utorak na sam blagdan glavna Sv. Misa je 10,00.

 

 1. Listopadske pobožnosti: Kroz cijeli mjesec listopad je listopadska pobožnost u čast Majci Božjoj. Svaku večer u 18,00 je Sv. Krunica i Litanije s pripadajućim molitvama a zatim je Sv. Misa sa časoslovom. Nađimo kroz ovaj mjesec barem koji dan i dođimo moliti zagovor naše Nebeske Majke Marije. Jedino ovaj tjedan listopadska pobožnost je u ponedjeljak i subotu prije jutarnje Sv. Mise.

 

 1. Klanjanje: Ovaj tjedan je prvi četvrtak. Nakon večernje Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

 

 1. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u čast Presveto Srcu Isusovom. Potičem sve koji niste obavili veliku devetnicu „devet prvih petaka“ da započmete ovaj mjesec i dovršite u lipnju iduće godine. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon Sv. Mise. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.

 

 1. „Osmi u mjesecu“: U subotu je „osmi u mjesecu listopadu“, hodočasnički dan kod Gospe Brze pomoći. Sv. Mise su u 6,30; 8,30,10,30; 12,15; popodne u 17,00 i 19,00.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 10.  ponedjeljak          7,30 + Miroslav Srbić

 

 1. 10.  utorak                 18,30 + Mirko Junačko

 

 1. 10.  srijeda                18,30 + Marijan Mijić i obitelj

 

 1. 10.  četvrtak               18,30 + Pejo Miloš

 

 1. 10.  petak                  18,30 + Milka Oreč

 

 1. 10.  subota                   7,30 + iz obitelji Miloš i Matić

 

 1.   10.  nedjelja                 8,00  Za župljane

10,30 + Ilija Duvnjak

18,30 + Miro Okružnik