žUPNI OGLASI

objavljeno u: Informacije | 0
 1. rujna 2016.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

 

Ponedjeljak: Sv. Kuzma i Damjan

Utorak:        Sv. Vinko Paulski

Srijeda:         Sv. Vjenceslav

Četvrtak:      Sv. Mihal, Gabriel i Rafael, arkanđeli

Petak:           Sv. Jeronim

Subota:        Sv. Terezija od Djetete Isusa – Mala Terezija

Nedjelja:      27. NEDJELJA KOZ GODINU – Anđeli Čuvari

 

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan u 18,30, osim u subotu kada je u jutro 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi redovito: Ponedjeljak od 17,00 – 18,00: utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 – 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00; u subotu od 8,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe.

 

 1. Čišćenje crkve: Hvala 2. grupi, idući tjedan na redu je 3. grupa. Molio bih i mlađe žene da se uključite u čišćenje crkve.

 

 1. Cvijeće: Mnogi od Vas imate oko kuće cvijeća. Molio bih da pekom navečer ili subotom u jutro donesete da se nakiti crkva kako ne bismo morali kupovati.

 

 1. Dječji zbor: Dječji zbor ima probu svake subote u 14,00. sati. Zbor vodi Jelena Pudić. Pozivam što više djece da se uključite u zbor. Sv. Augustin je zapisao „Tko pjeva dvostruko moli“. Pjevanje je vrlo važno u slavlju Sv. Mise. Zato neka vam ne bude teško pjevati u zboru, jer ne pjevate nama, nego pjevate Isusu. Zato rado u zbor

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 4. – 7. razreda koji žele biti ministranti da se prijave župniku. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi do svećenika u slavljenju Sv. Mise i sakramenata. Bez ministranata liturgija je manjkava, a svečana liturgija nije moguća. Zato, dječaci koji želite služiti Gospodinu, prijavite se. Priprava traje do blagdana v. Ivana Bosca 31. siječnja, kada ćete dobiti odijela i postati pravi ministranti.

 

 1. Devet „nedjelja milosrđa“: U ovoj jubilejskoj godini milosrđa želimo uistinu živjeti milost jubilejske godine. Zato ćemo kroz devet nedjelja, prije svetkovine Krista Kralja kada završava ova jubilarna godina milosrđa, svake nedjelje prije jutarnje i večernje Sv. Mise moliti posebne molitve i pobožnost Božjem Milosrđu. Želja mi je da se svake nedjelje okupe pojedine skupine vjernika i da zajedno molim za njih. U nedjelju na večernju Sv. Misu pozivam sve članove svih molitvenih grupa. Molit ćemo posebno za njih i s njima. A nakon Sv. Mise izmijenit ćemo iskustva u razgovoru u dvorani.

 

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 9.  ponedjeljak        18,30 + Pero i Ivka Jurić

 

 1. 9.  utorak                 18,30 + Anđa Galić i obitelj

 

 1. 9.  srijeda                18,30 + Kata i Mijo Petrik

 

 1. 9.  četvrtak               18,30 + Jure Dankić

 

 1. 9.  petak                  18,30 + Marija Lešić

 

 1. 10.  subota                   7,30 + Ivan i Anđa Kustura

 

 1. 10.  nedjelja                 8,00  Za župljane

10,30 + Kamilo Tolić

18,30 + Angelina i Antun Tekić