Župni oglasi

objavljeno u: Informacije | 0

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

 

          Ponedjeljak: Sv. Januarije

Utorak:        Sv. Andrija Kim i drugovi mučenici

Srijeda:         Sv. Matej apostol

Četvrtak:      Sv. Toma Vilanovski

Petak:           Sv. Pio iz Pietrelcine – Padre Pio

Subota:        Sv. Pacifik

Nedjelja:      26. NEDJELJA KOZ GODINU 

 

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan u 18,30, osim u subotu kada je u jutro 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi redovito: Ponedjeljak od 17,00 – 18,00: utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 – 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00; u subotu od 8,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe.

 

 1. Čišćenje crkve: Hvala 1. grupi, idući tjedan na redu je 2. grupa. Molio bih i mlađe žene da se uključite u čišćenje crkve.

 

 1. Cvijeće: Mnogi od Vas imate oko kuće cvijeća. Molio bih da pekom navečer ili subotom u jutro donesete da se nakiti crkva kako ne bismo morali kupovati.

 

 1. Ispovijed školske djece: Jučer je bila Ispovijed za školsku djecu. Od srednjoškolaca ispovjedio se 1, a od osnovne škole 36 učenika. Gdje su ostali?

 

 1. Zaziv Duha Svetoga: Danas pod Sv. Misom u 10,30 zazvat ćemo Duha Svetoga za početak školske godine. Molit ćemo snagu Duha Svetoga da obdari svu djecu svojim darom, mudrosti, jakosti i znanja kako bi ova školska godina bila što uspješnija. To je Katehetska nedjelja u našoj župi i posebno je posvećena djeci i mladima. Preporučam svu djecu i mlade u vaše molitve. Molite za njih.

 

 1. Blagoslov školskih torbi: Djeca prvog razreda osnovne škole neka ponesu svoje školske torbe. Pod Sv. Misom u 10,30 biti će blagoslov školskih torbi i prvašića. Zazvat ćemo Božji blagoslov da im škola bude uspješna i plodonosna. Da znanje koje steknu u školi bude na dobrobit njihovu i svih nas.

 

 1. Dječji zbor: Dječji zbor ima probu svake subote u 14,00. sati. Zbor vodi Jelena Pudić. Pozivam što više djece da se uključite u zbor. Sv. Augustin je zapisao „Tko pjeva dvostruko moli“. Pjevanje je vrlo važno u slavlju Sv. Mise. Zato neka vam ne bude teško pjevati u zboru, jer ne pjevate nama, nego pjevate Isusu. Zato rado u zbor

 

 1. Hodočašće u Mariju Bistricu: U subotu 24. 9. dekan organizira hodočašće u Mariju Bistricu. Cijena karte je 100 kn. Ako netko želi ići neka se javi u župni ured do četvrtka.

 

 1. Devet „nedjelja milosrđa“: U ovoj jubilejskoj godini milosrđa želimo uistinu živjeti milost jubilejske godine. Zato ćemo kroz devet nedjelja, prije svetkovine Krista Kralja kada završava ova jubilarna godina milosrđa, svake nedjelje prije jutarnje i večernje Sv. Mise moliti posebne molitve i pobožnost Božjem Milosrđu. Želja mi je da se svake nedjelje okupe pojedine skupine vjernika i da zajedno molim za njih. U nedjelju na večernju Sv. Misu pozivam sve članove Župnog pastoralnog i Župnog ekonomskog vijeća. Molit ćemo posebno za njih i s njima. A nakon Sv. Mise biti će sjednica Župnog pastoralnog vijeća.

 

 1. Dan Sv. Ivana Pavla II: U četvrtak je 22. u mjesecu. U našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. Sv. Misa je u 18,30. U 18,00 je Krunica. Prilika za Sv. Ispovijed je od 17,30.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 9.  ponedjeljak        18,30 + Ivan, Josip i Ana Čevizović

 

 1. 9.  utorak                 18,30    Za duše u Čistilištu

 

 1. 9.  srijeda                18,30 + Cecilija i Ivan Švenda

 

 1. 9.  četvrtak               18,30 + Ilija, AntonijA i Ivka Duspara

 

 1. 9.  petak                  18,30 + Ana i Mara Čalić

 

 1. 9.  subota                   7,30 + Mato Relić

 

 1. 9.  nedjelja                 8,00  Za župljane

10,30 + Marijan, Kata i Mijo Zirdum

18,30 + Josip Svrakačić