Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. svibnja 2016.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

          Ponedjeljak: Sv. Ferdinand

Utorak:        Pohođenje Bl. Dj. Marije

Srijeda:         Sv. Justin

Četvrtak:      Sv. Marcelin

Petak:           Presveto Srce Isusovo

Subota:        Bezgrješno Srce Marijino

Nedjelja:      10. NEDJELJA KOZ GODINU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan navečer u 18,30, osim u ponedjeljak i subotu kada je u 7,30 U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi redovito, osim u ponedjeljak kada ne radi. Utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 do 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00., subotom od 8,30 do 10,00. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Potičem i one koji to nisu učinili da svakako učine.

 

 1. Čišćenje crkve: Hvala 8. grupi, idući tjedan na redu je 1. grupa.

 

 1. Župna kateheza: Župna kateheza je završena za ovu školsku godinu. Nastavljamo od jeseni kad počme nova školska godina. Time nije prestala obveza dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Na Sv. Misu treba dolaziti redovito svake nedjelje i blagdana.

 

 1. Svibanjska pobožnost: Svibanjska pobožnost je još dva dana. U utorak na blagdan Pohođenja Marijina je završetak.

 

 1. Trinaest utoraka Sv. Antunu: U utorak je pobožnost „Trinaest utoraka Sv. Antunu Padovanskom“. Kroz trinaest utoraka do blagdana Sv. Antuna molit ćemo prije večernje Sv. Mise ovu pobožnost. Pozivam sve vas štovatelje Sv. Antuna da se uključite u ovu pobožnost.

 

 1. Pomoć Crvenog Križa: Gradsko društvo Crvenog križa provodi program „Pomoć u kući za starije, bolesne i nemoćne osobe“. Ako netko od starijih treba pomoć u kući može se javiti u Crveni križ.

 

 1. Hodočašće u Sarajevo: Hodočašće u Sarajevo na grob Sluge Božjeg Josipa Stadlera, prvog sarajevskog nadbiskupa koji je rođen ovdje u Brodu, je 25. lipnja. Cijena puta je 110 kn. Prijavit se može u župnom uredu do 19. lipnja.

 

 1. Hodočašće u Poljsku: Ponovno pozivam i na hodočašće u Poljsku „Putovima Sv. Ivana Pavla II“ od 11. do 17. rujna. Cijena punog pansiona i puta je 2100. Moguće je platiti u više rata. Prijava je do 1. kolovoza. Kod prijave uplaćuje se I rata od 500 kn. Tko planira ići neka se prijavi što prije.

 

 1. Klanjanje: U četvrtak je nakon večernje Sv. Mise Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu

 

 1. Presveto Srce Isusovo: U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Sv. Mise su u jutro u 8,00 i večernja u 18,30. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan pola sata prije Sv. Mise. Ovom svetkovinom završavamo veliku devetnicu „Devet prvih petaka“ u čast Presvetom Srcu Isusovom. Novu devetnicu počet ćemo u rujnu.

 

 1. Bezgrješno Srce Marijino: U subotu je Bezgrješno Srce Marijino. Sv. Misa je samo u jutro u 8,00. U susjednoj župi na Budainki je crkveni god. Sv. Misa je u 10,30.

 

 1. Zahvala: Još jednom zahvaljujem svima koji ste sudjelovali u proslavi svetkovine Tijelova. Hvala svima koji ste se potrudili napraviti vrlo lijepe sjenice, pjevačima, ministrantima i ostalima.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 5.  ponedjeljak        7,30 + Barica i Stjepan Baćo

 

 1. 5.  utorak              18,30 + Ivan Jerkan i Kaja Kovačević

 

 1. 6.  srijeda              18,30 + VjekoslavA Vrzić

 

 1. 6.  četvrtak             18,30 + Nikola Kemenc

 

 1. 6.  petak                  8,00 + Ivan Bašić i obitelj

18,30 + Antun Stanić

 

 1. 6.  subota                8,00 + Marko Majstorović

 

 1. 6.  nedjelja              8,00    Za župljane

10,30 + Marijan, Anica i Ilija Pudić

18,30 + IvA Miličević