Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. svibnja 2016.

ŽUPNI OGLASI

 

PRESETO TROJSTVO

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

          Ponedjeljak: Sv. Deziderije – Željko

Utorak:        Bl. Dj. Marija Pomoćnica

Srijeda:         Sv. Grgur VII, papa

Četvrtak:      TIJELOVO – BRAŠANČEVO

Petak:                    Sv. Augustin Canterberyjski

Subota:        Sv. Vilim

Nedjelja:      9. NEDJELJA KOZ GODINU

 

 1. Raspored Svetih Misa: Radnim danom Sv. Misa je svaki dan navečer u 18,30, osim u subotu kada je u 7,30 U nedjelju Sv. Mise su redovito: župna u 8,00; podnevna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi redovito. Ponedjeljkom od 17,00 do 18,00, utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8,30 do 10,30 i poslije podne od 16,00 do 18,00., subotom od 8,30 do 10,00. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Hvala svima koji su ovaj tjedan dali lukno i pomogli redovito uzdržavanje župe. Potičem i one koji to nisu učinili da svakako učine.

 

 1. Čišćenje crkve: Hvala 7. grupi, idući tjedan na redu je 8. grupa.

 

 1. Župna kateheza: Ovaj tjedan župna kateheza je prema redovitom rasporedu. 2. raz. srijeda u 16,00; 4. raz. srieda u 15,00; 6. raz. petak u 16,00; 8. raz. četvrtak u 17,00; za srednju školu kateheza je završena.

 

 1. Dan Sv. Ivana Pavla II: Danas je 22. u mjesecu, u našoj župi obilježavamo dan Sv. Ivana Pavla II. Sv. Kako je nedjelja, Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Nakon večernje Sv. Mise je klanjanje, i pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II.

 

 1. Svibanjska pobožnost: Cijeli mjesec svibanj posvećen je Majci Božjoj. Svaku večer je Svibanjska pobožnost. U 18,00 sati je Krunica i Litanije Majci Božjoj s pripadajućim molitvama. Nađite si malo vremena i barem koji dan dođite na ovu pobožnost, jer sigurno svatko od nas ima zašto moliti Marijin zagovor.

 

 1. Trinaest utoraka Sv. Antunu: U utorak je pobožnost „Trinaest utoraka Sv. Antunu Padovanskom“. Kroz trinaest utoraka do blagdana Sv. Antuna molit ćemo prije večernje Sv. Mise ovu pobožnost. Pozivam sve vas štovatelje Sv. Antuna da se uključite u ovu pobožnost.

 

 1. Susret animatora: Pozivam sve mlade od 1. razreda srednje pa na dalje koji žele sudjelovati u programu oratorija da mi se prijavite. Kod nas biti susret svih mladih iz cijelog grada koji žele biti animatori. Susret je u srijedu 25. 5. u 20,00 ovdje u našoj župi, a vodi ga don Mihovil Kurkut salezijanac. Mladi uključite se.

 

 1. Tijelovo: U četvrtak je svetkovina Presvetog tijela i Krvi Isusove – Tijelovo ili Brašančevo. To je zapovijedana svetkovina, a ujedno je i državni blagdan. Sv. Mise su prije podne u 9,00 i svečana večernja u 18,00. Nakon večernje Sv. Mise biti će Tijelovska procesija ulicama naše župe. Pronijet ćemo Presveti Sakramenat ulicama naše župe i zazvati Božji blagoslov na sve župljane. Za Tijelovsku procesiju treba pripremiti četiri „sjenice“ postaje. Procesija će ići ovim ulicama. Ninskom do križanja, onda ulicom Jakova Gotovca do ovog prolaza, i završit ćemo na vanjskom oltaru. Sjenice treba napraviti

     I   sjenica – kod kuće obitelji Jukić na kraju Ninske

     II sjenica – kod kuće obitelji Radman u ulici Jakova Gotovca

     III sjenca – kod kuće obitelji Kutlić u ulici Jakova Gotovca

     IV sjenica – kod kuće obitelji Rubil u Ninskoj ulici

     Molim sve vas iz navedenih obitelji i susjedstva da se organizirate i napravite sjenice i okitite ih cvijećem i ručnim radovima. Neradni je dan i nastojmo u što većem broju sudjelovati u ovom slavlju i javno ispovjediti svoju vjeru u Isusa Krista stvarno prisutnog u Euharistiji. Djevojčice neka se obuku u bjelinu i ponesu košarice s laticama koje će prosipati pred Presvetim Sakramentom.

 

 1. Hodočašće u Sarajevo: Dekan organizira hodočašće u Sarajevo na grob Sluge Božjeg Josipa Stadlera, prvog sarajevskog nadbiskupa koji je rođen ovdje u Brodu. Polazak je 25. lipnja rano u jutro, a povratak je isti dan u večernjim satima. Cijena puta je 110 kn. Prijavit se može u župnom uredu do 19. lipnja.

 

 1. Hodočašće u Poljsku: Ponovno pozivam i na hodočašće u Poljsku „Putovima Sv. Ivana Pavla II“ od 11. do 17. rujna. Cijena punog pansiona i puta je 2100. Moguće je platiti u više rata. Prijava je do 1. kolovoza. Kod prijave uplaćuje se I rata od 500 kn. Tko planira ići neka se prijavi što prije.

 

 1. Nakane Sv. Misa:

 

 1. 5.  ponedjeljak      18,30 + Gojko i Tomislav Vuko

 

 1. 5.  utorak              18,30 + Marko Zeba

 

 1. 5.  srijeda              18,30 + Marko Jukić

 

 1. 5.  četvrtak              9,00 + Ivan, Evica i Mirko Junačko

18,30    Za sve župljane

 

 1. 5.  petak                18,30 + Mišo i Cilirka Đaković

 

 1. 5.  subota                7,30 + Manda i Josip Galović

 

 1. 5.  nedjelja              8,00    Za župljane

10,30 + Marko Ivanković

18,30 + Matija, Helena i Ljubo Vaupotić